New York Rangers till Stanley Cup

När Toronto nu är ute ur slutspelet… vad ska man göra då? Jo, man får välja andra lag att följa på vägen mot Stanley Cup. Av the Original Six är nu bara Detroit Red Wings kvar i väst och New York Rangers kvar i öst.

Detroit är en favorit i väst och även som segrare i en möjlig final. De har spelat bra en lång tid på slutet och är enligt mig större favoriter än Nashville, Anaheim och Vancouver.

Men jag följer i första han öst och då får Rangers bli favoritlaget tills vidare. Dels är de ett Original Six, dels har de ett spännande lag. De kom inte på en topposition sammanlagt men har haft en mycket bra trend senaste månaderna.

Henke Lundqvist har varit en riktig klippa. Han blir mer och mer en av de bästa målvakterna i NHL. Jaromir Jagr har haft ups and downs men är alltid farlig och har en enorm rutin från play off och segrar i Stanley Cup. Micke Nylander har haft en rekordsäsong i kedjan med Jagr och kommer säkert kunna fortsätta spela bra i slutspelet.

Brendan Shannahan som var borta ett tag efter den rejäla smållen tidigare är tillbaka och har också en grym rutin. Dessutom har han haft en kanonsäsong. Sean Avery är en uppkäftig typ som kom till laget i februari. Men faktum är att han har spelat riktigt bra och dessutom sammafaller starten på Rangers fina trend med att Avery kom till laget. Han verkar föra med sig energi och ha en förmåga att peppa medspelarna.

Martin Straka, Peter Prucha och Matt Cullen är också bra, och det är inte omöjligt att Rangers går långt i slutspelet.

Deras första serie går mot Atlanta som var det svagaste laget av de tre gruppsegrarna. De har Marian Hossa och Kovalchuck men jag tror att New York vinner. Om än kanske inte i fyra raka. Första matchen går natten mot fredag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *