New York Rangers utjämnar i serien mot Buffalo

Efter otrolig dramatik lyckades Rangers vinna nattens match mot Buffalo med 2-1.

Det kändes som en säker New York-seger när Brendan Shanahan gjorde 2-0 efter drygt 8 minuter av den tredje perioden. Det var ett läge som Rangers inte borde tappa på hemmaplan. Men mindre än en minut senare lyckades Sabres reducera genom Alex Kotalik och det blev spänning.

Henrik LundqvistSpänningen ökade eftersom Rangers inte spelade så bra de sista tio minuterna av matchen. Buffalo pressade och med målvakten Ryan Miller i båset och 15 sekunder kvar sköt Daniel Briere från nära håll mot i princip öppet mål. Henrik Lundqvist som hade varit på andra sidan av målet slängde sig i spagat och lyckades få ut benet och stoppa pucken på mållinjen.

När man tittade på bilder uppifrån var det mycket svårt att avgöra om pucken hade varit helt över linjen eller om Henke lyckats stoppa den innan. Det tog ett antal minuter innan domarteamet efter konfererande och videogenomgångar dömde att det inte var mål. Rangers klarade sig med nöd och näppe från förlängning och det var en fantastisk räddning av Henke Lundqvist.

Henke var för övrigt mycket bra hela matchen och valdes till matchens spelare. Dessutom offentliggjordes tidigare att han är en av finalisterna för Vezina Trophy. Schysst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *