Toronto – Islanders 2-5

Toronto tog inte chansen att hänga av Islanders. Som så ofta var man sämst när det verkligen gällde och förlorade med 2-5. Det finns en lamhet som sprider sig i laget i vissa matcher. Man ska inte underskatta att Islander gjorde en bra match. Men det är som om energin försvinner och den där riktigt explosiva kraften inte plockas fram i viktiga lägen.

Jag vet inte om det beror på fysiska brister eller avsaknad av ledarskap. Mats Sundin har inte gjort mål på 11 matcher. Visserligen har han assisterat en del men han måste göra mål också. Det är en av hans roller, både för den konkreta effekten av ett mål och för att det leder de andra. Jag tror inte att det beror på fysiska orsaker eller bristande skicklighet. De viktiga spelarna är tillbaka och det är nästan optimalt manskap på isen. Visserligen kanske de som återkommit från skador fortfarande inte nått full form, men å andra sidan tycker jag att Tomas Kaberle och Darcy Tucker varit bland de som spelat bäst de senaste veckorna. Det säger en del om framför allt Kaberles fulla potential.

Jag tycker att det handlar om en ledarfråga. Att ge den energi och mentala drive som behövs för att vinna i dessa lägen. Paul Maurice kanske är för vek när det kommer till kritan. Sundin kanske har förlorat det som behövs för att dra med sig kamraterna.

Det känns lite segt nu, men blir ändå självklart ett spännande möte mot Montreal. De förlorade som tur var och det kan fortfarande bli en avgörande match mot dem på lördag natt. Men vi blir också beroende av hur Islanders, som har två matcher kvar, spelar. De möter närmast Flyers och sedan Devils.

Rangers blev med segern över Montreal klara för play off och det blev även Tampa genom utfallet i matcherna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *